Zwemmen & bewegen met dementie

Zwemmen met dementie

De positieve werking van ontspannen en bewegen in warm water voor mensen met dementie.

Voor mensen met dementie organiseert Marente een wekelijkse zwemactiviteit in Zwembad Wasbeek. Samen met de mantelzorger en onder begeleiding van een fysiotherapeut van Marente kan iemand met dementie een klein uurtje ontspannen en bewegen in het warme water van een zwembad in de regio. Zwemmen kan wekelijks en inschrijven gebeurt per serie van 8 keer.

Ontspanning

Bewegen en ontspannen in warm water verhoogt het welbevinden van iemand die dementie heeft. Voor de fysiotherapeut staan veiligheid en verantwoorde belasting van spieren en gewrichten centraal. De oefeningen worden dan ook op maat aangeboden. Succesvolle uitvoering van de oefeningen, ook al is het heel rustig drijven, scheppen vertrouwen in het eigen kunnen. De in het zwembad aanwezige materialen, zoals drijfplankjes, worden gebruikt om de les leuk en afwisselend te maken.

Kleine groep

De groep wordt bewust klein gehouden zodat deelnemers zich prettig en welkom voelen. De mantelzorger helpt bij het aan- en uitkleden en in het zwembad bij het uitvoeren van de oefeningen. Natuurlijk is er ook gelegenheid voor het opbouwen van onderlinge contacten en het uitwisselen van ervaringen. De zwemactiviteit duurt 40 minuten.

Informatie en inschrijven

De zwemactiviteit voor mensen met dementie wordt wekelijks georganiseerd en men kan zich per serie van 8 inschrijven. De kosten zijn 170,- euro per 8 keer zwemmen; de mantelzorger zwemt gratis mee. Leden van Marente krijgen 25 euro korting en Zorg en Zekerheid vergoedt 50% tot 100%, afhankelijk van de aanvullende verzekering. Het zwemmen is geschikt voor mensen met dementie die in een goede lichamelijke conditie verkeren. Twijfelt u over deelname dan kunt u het beste advies vragen aan de huisarts.

Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden, neemt u dan tijdens kantooruren contact op met de afdeling Ledenservice van Marente 071 409 32 23 of stuur een e-mail naar ledenservice@marente.nl.

Over Marente

Marente staat al meer dan 100 jaar garant voor de zorg in de Rijn-, Duin- en Bollenstreek en is met haar thuiszorg, woonzorgcentra en verpleeghuizen een begrip in de regio. Marente biedt een breed scala aan zorg- en welzijnsdiensten. Van thuiszorg tot verpleeghuiszorg en van revalidatie tot ondersteuning bij dementie. De zorgorganisatie zet zich dag en nacht in voor het welzijn van ouderen en langdurig zieken en dat doet zij op persoonlijke wijze. Want goede zorg vraagt om méér dan professionele zorg.